Kawasaki gaat vol gas 2025 in met de nieuwe Versys 1100 - Premium Motors de Motorsuper Apeldoorn
Menu
  1. Home
  2. Over ons
  3. Occasions
  4. Honda
  5. Kawasaki
  6. Werkplaats
  7. Hyperpro
  8. Bagster
  9. Nieuws
  10. Contact

Nieuws

Kawasaki gaat vol gas 2025 in met de nieuwe Versys 1100

 

Voor 2025 zet Kawasaki een nieuwe stap in de zorgvuldig verfijnde evolutie van de Versys. De belangrijkste vernieuwing bevindt zich onderhuids, in de vorm van een grotere cilinderinhoud en een toename van het piekvermogen en koppel. Dankzij een 3 mm langere slag stijgt de cilinderinhoud van de viercilinder-lijnmotor van 1.043cc naar 1.099cc. Samen met andere aanpassingen verhoogt dit het maximumvermogen van 120 pk naar 135 pk. De Versys 1100 biedt daarnaast ook een hogere koppel in het midden- tot hoge-toerengebied, voor een nóg aangenamere rijervaring. De nieuwe modellen (Standard, S en SE) krijgen ook diverse upgrades, die de toermogelijkheden naar een nog hoger niveau tillen. 

De vernieuwde Kawasaki Quick Shifter (KQS) werkt nu al vanaf 1.500 t/min, terwijl aangepaste overbrengingsverhoudingen van de hogere versnellingen samen met de elektronische cruisecontrole voor meer tourcomfort zorgen. Een belangrijke aanpassing aan de motor is dat de binnenste inlaatkelken nu 45 mm langer zijn dan de buitenste. Dit verbetert de koppelafgifte tussen de 4.000 en 7.000 t/min.

De inlaatpoorten zijn afgestemd op de nieuwe gasklephuizen. Ze zijn nu smaller in verhouding tot de toegenomen cilinderinhoud. Dit verbetert de instroom van lucht in het lage tot middelhoge toerengebied, wat het koppel ten goede komt. De instellingen van het motormanagement zijn bovendien aan de grotere cilinderinhoud aangepast, wat vooral invloed heeft op de openingskarakteristieken van de gaskleppen in het hele toerenbereik. De nokkenasprofielen met een lagere kleplift dragen bij aan verhoogd koppel het lage- en middentoerengebied.

De rijeigenschappen profiteren eveneens van een zwaarder vliegwiel en van een secundaire balansas, die overmatige trillingen reduceert. Het uitlaatsysteem is voorzien van verbindingspijpjes tussen de bochten van cilinders 1-4 en 2-3, wat bijdraagt aan betere prestaties bij alle toerentallen. Het 2025 model heeft bovendien een oliekoeler gekregen om de koelcapaciteit aan het gestegen prestatieniveau aan te passen. Ook het remsysteem is herzien: de achterste remschijf is vergroot van ø250 mm naar ø260 mm.

De nieuwe Versys 1100 is standaard uitgerust met een USB-C poort en diverse elektronische rijhulpsystemen, waaronder KTRC-tractiecontrole, KCMF-bochtenmanagement, 4 verschillende rijmodi en - voor het SE model - elektronisch gedempte Showa-vering. Voeg daar het gemak van Kawasaki's unieke Rideology smartphone App, welke nu gereed is voor spraakbesturing, aan toe en je hebt het ideale platform om de wereld te verkennen. De nieuwe Versys 1100 – Destination Everywhere.

De nieuwe Versys 1100 2025 is beschikbaar in de volgende kleuren:

Versys 1100:

  • Metallic Matte Graphene Steel Gray / Metallic Diablo Black

Versys 1100 S en Versys 1100 SE:

  • Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black

Pearl Robotic White / Metallic Diablo Black

De prijzen zijn nog niet bekend

Print
 
Author: Lenie Mulder
0 Comments

Categories: Nieuws, Kawasaki nieuwsNumber of views: 133

Tags:

Theme picker